Bandbiografie

The Coolsingles spelen rockcovers in de “klassieke” bezetting: zang, twee gitaren, bass en drums. Het hele scala aan rock wordt door de mangel gehaald waarbij een heel enkele ballad niet geschuwd wordt….. Met een inzet, decibels en impact van 10 op de schaal van Richter verschroeien ze al enkele decennia het (Rotterdamse) kroeg- en clubcircuit van Café Voight en Plan C tot aan Pardoen en weer terug. Van Rotterdam naar Dordrecht en Den Haag tot aan het beroemde Oerol-festival op Terschelling.

De band voortgekomen uit de popwerkplaats in Rotterdam beleefde zijn eerste gig in het roemruchte Baroeg op Rotterdam-Zuid, midden jaren tachtig van de vorige eeuw alweer. Er waren ettelijke bandwissels, roemruchte als onvergetelijke vocalisten zoals Gerard Groot en Zita en de melodymakers zoals de gitaristen Roland van de Bossche, Rob Hoogendijk en Rob van den Hooven (keys) kwamen en gingen, maar vandaag de dag bestaan The Coolsingles uit:

  • Manuel Toelen – zang
  • Jeroen de Wolff – gitaar/achtergrondzang
  • Misja Wilders – gitaar
  • Peter Jeurissen – drums
  • Ton Ruijs – bass

De setlist bestaat uit nummers uit de jaren 70/80 rock tot aan festivalrock van vandaag de dag; een kleine greep: nummers van The Rolling Stones, The Red Hot Chili Peppers, Lenny Kravitz, David Bowie tot aan Supergrass, Green Day, Queens Of The Stone Age en nog veel meer feest der herkenning!

img_2548